Rezultate antrenament Power Plate

Scădere în greutate

Combinarea exercițiilor care implică vibrația întregului corp cu o dietă sănătoasă, controlată prin calorii, ajută la o pierdere în greutate susținută de 5-10%.

Antrenamentele care implică vibrația întregului corp pot avea potențialul de a reduce țesutul adipos mai mult decât exercițiile aerobice clasice, la adulții obezi. Unul dintre motive este creșterea debitului limfatic și eliminarea asociată a deșeurilor biologice și reținerea fluidului. Acest lucru apare datorită accelerării metabolismului, atât în timpul, cât și după antrenament.

În urma revizuirii cercetărilor, tehnologia vibrației întregului organism se demonstrează a fi o metodă eficientă de a diminua în mod clar gradul de severitate al celulitei, fără alte efecte secundare negative.

Întărește musculatura superioară

Platforma vibratoare Power Plate este un echipament care crește rezistența musculaturii părții superioare a corpului.

Platforma este concepută în așa fel încât să reducă timpul de antrenament și să aducă schimbări pozitive în masa musculară. S-a demonstrat o creștere a rezistenței musculare la persoanele care au executat antrenamentele pe platforma vibratoare, în comparație cu cele care au efectuat antrenamente obișnuite.

Redă stabilitatea genunchiului

O singură expunere la vibrația întregului organism are efecte pozitive asupra articulației genunchiului, ca urmare a adaptării neuromusculare, articulația fiind stabilizată.

Vibrația întregului organism îmbunătățește propriocepția și echilibrul la persoanele care au suferit de o reconstrucție a ligamentului încrucișat anterior. O mare problemă după reconstrucția de ligament încrucișat anterior este slăbiciunea mușchiului cvadriceps. Exercițiile pe platforma vibratoare au diferite efecte pozitive: sunt activate extremitățile mușchiului extensor și flexor, este crescută stabilitatea genunchiului și crește circulația sângelui.

Recuperarea cu ajutorul exercițiilor pe platforma Power Plate în cazul artoplastiei a LIA a dus la îmbunătățirea stabilității posturale și la creșterea amplitudinii mișcării în articulația genunchiului.

De asemenea, vibrația întregului corp reduce durerea în prima fază după artroplastia de genunchi, semnalându-se o diferență semnificativă în percepția durerii.

Rezistență și flexibilitate

Power Plate utilizează vibrațiile armonioase, care sunt niveluri sigure, coerente și controlate de vibrații, care se mișcă în trei direcții: în sus și în jos, înainte și înapoi și din lateral.

Folosind Power Plate economisiți timp datorită eficacității antrenamentului și faptului că multe grupe musculare sunt activate în același timp. O sesiune de 20 de minute pe un Power Plate este echivalentul a o oră de antrenament obișnuit.

Îmbunătățește rezistența, flexibilitatea și circulația sângelui, reducând în același timp celulita și îmbunătățind tonusul muscular. Mușchii vor simți efectele unui antrenament excelent ca urmare a vibrațiilor generate de aparat, în timp ce multe alte procese sunt stimulate: producția de colagen va crește, ceea ce determină creșterea supleței și fermității pielii. Procesul vibrațiilor relaxează corpul și reduce stresul prin facilitarea producției de serotonină, oxigenează sângele și ajută circulația, prevenind apariția celulitei.

Efecte ale
vibrației întregului corp

Ameliorează spasticitatea cauzată de traumatisme medulare
Vibrația poate fi un adjuvant util la indivizii cu spasticitate. După antrenamentul pe platforma vibratoare timp de 12 sedințe, s-a sesizat o reducere semnificativă a spasticității, care a persistat pentru 8 zile. S-au observat de asemenea, după utilizarea platformei, îmbunătățiri în funcțiile mersului la pacienții cu leziuni ale maduvei spinării, creșterea vitezei mersului, creșteri semnificative statice în cadență, creșterea lungimii pasului și a coordonarii.
Circulația sângelui și oxigenarea musculaturii
Exercițiul fizic pe platforma vibratoare contribuie atât la oxigenarea musculaturii cât și la creșterea fluxului sangvin periferic.
Creșterea forței musculaturii extensoare a genunchiului
Vibrația întregului corp și raspunsul reflex prin contracție musculară au potențialul de a crește forța în musculatura extensoare a genunchiului. Efectul antrenamentului pe platforma power plate cu vibrația de 35-40 hz arată o creștere a electromiografiei.
Creșterea masei musculare a membrelor inferioare
Exercițiile standard de izometrie, fără încărcare, pe platforma vibratoare 35 hz (genuflexiune înaltă, joasă și pe un picior), au dus la o creștere semnificativă a activității musculare a mușchilor drept femural, vast lateral, vast medial și gastrocnemian în cazul utilizării vibrației întregului corp.
Sprijină consumul de oxigen
Vibrația întregului corp crește semnificativ consumul de oxigen în condițiile de încărcare moderată, ceea ce duce la o eficientizare a consumului caloric la persoanele cu niveluri scăzute de fitness, folosind incărcături mai mici în timpul antrenamentului.
Restabilește masa musculară și îmbunătățește echilibrul persoanelor de varsta a treia
Vibrația întregului corp are potențialul de a preveni sau de a restabili masa musculară la pacienții de vârsta a treia, predispuși la pierderea masei musculare, numită sarcopenie. De asemenea, acest tip de antrenament scade riscul de cădere la persoanele în vârstă, deoarece vibrațiile întregului corp ajută controlarea posturii prin exercițiile pentru cardiovascular, forță, echilibru și stretching, totodată îmbunătățind aparatul cardiorespirator și crescând forța musculară.
Mărește rezistența fizică la femeile postmenopauză
La femeile de vârsta a treia care au executat antrenamente de creștere a rezistenței fizice pe platforma vibratoare s-a observat o modificare pozitivă a compoziției țesuturilor, o scădere a țesutului adipos și o creștere a densitătii osoase. Acest tip de exerciții îmbunătățește rigiditatea sistemului arterial și crește forța musculară a membrului inferior în postmenopauză la femeile hypertensive, scăzând astfel riscul cardiovascular.